Zeetong op zijn Oostends

Voor deze lekkere zeetong op zijn Oostends serveren we tongrolletjes met mosselen en gebakken champignons met een romige vissaus.

0 (0)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in dikke plakjes en stoof ze kort aan in een eetlepel Solo Bakken en Braden. Houd apart.
  2. Hak de selder en de ui grof. Kook de mosselen op klassieke wijze met de selder, de ui, de tijm, de laurierblaadjes, de witte wijn en een eetlepel gehakte peterselie. Haal de mosselen uit hun schelp en zeef het kookvocht boven een sauspan.
  3. Doe de visbouillon in een pan en breng zachtjes aan de kook. Leg de tongrolletjes erin en stoom ze onder deksel in vijf minuutjes gaar. Houd apart en zeef de visbouillon bij het mosselvocht.
  4. Kook daarna het mosselvocht en de tong samen met de room in tot een mooi gebonden saus. Voeg een kneepje citroensap toe.
  5. Verdeel de tongrolletjes over vier diepe borden en dresseer ze met mosseltjes en gebakken champignons. Verdeel de saus over de borden en werk af met garnaaltjes en gehakte peterselie. Heerlijk met gekookte natuuraardappeltjes.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?