use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zeetong op zijn Oostends
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zeetong op zijn Oostends

Zeetong op zijn Oostends

Voor deze lekkere zeetong op zijn Oostends serveren we tongrolletjes met mosselen en gebakken champignons met een romige vissaus.

Heb je al eens zeetong op zijn Oostends gegeten? In dit gerecht worden tongrolletjes langzaam gegaard in een lekkere visbouillon. Om het gerecht af te maken wordt een mooie gebonden saus gemaakt van de bouillon, het kooknat van de mosselen en room en de rolletjes geserveerd met gekookte mosseltjes en gebakken champignons.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 100 g champignons
  • 1 el Solo Bakken en Braden
  • 1 stengel selderij
  • 1 ui
  • 500 g mosselen
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 el gehakte peterselie
  • 100 ml visbouillon
  • 8 tongfilet (rolletjes)
  • 100 ml room
  • 200 g gekookte, gepelde garnalen
  • ½ citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de champignons in dikke plakjes en stoof ze kort aan in een eetlepel Solo Bakken en Braden. Houd apart.
  2. Hak de selder en de ui grof. Kook de mosselen op klassieke wijze met de selder, de ui, de tijm, de laurierblaadjes, de witte wijn en een eetlepel gehakte peterselie. Haal de mosselen uit hun schelp en zeef het kookvocht boven een sauspan.
  3. Doe de visbouillon in een pan en breng zachtjes aan de kook. Leg de tongrolletjes erin en stoom ze onder deksel in vijf minuutjes gaar. Houd apart en zeef de visbouillon bij het mosselvocht.
  4. Kook daarna het mosselvocht en de tong samen met de room in tot een mooi gebonden saus. Voeg een kneepje citroensap toe.
  5. Verdeel de tongrolletjes over vier diepe borden en dresseer ze met mosseltjes en gebakken champignons. Verdeel de saus over de borden en werk af met garnaaltjes en gehakte peterselie. Heerlijk met gekookte natuuraardappeltjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.