Ingrediënten voor 4 personen
- Zalmtartaar:
- 240 g zalmfilet
- 6 takjes platte peterselie
- 6 takjes koriander
- 6 takjes dille
- 4 takjes dragon
- sap van ½ citroen
- Knapperige groentestaafjes:
- 500 g Solo Frituurvet
- 0.5 knolselderij
- 2 wortels
- 1 prei
- Vinaigrette:
- 150 g hoeveyoghurt
- 20 cl olijfolie
- wijnazijn
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snij de zalm met een goedgeslepen mes grof in kleine blokjes.
- Verwijder de steeltjes van de kruiden, was ze onder koud water en zwier ze snel droog. Hak ze fijn.
- Hak de helft van de knolselderij, de wortels en de prei en voeg ze samen met het zout, de peper, een scheutje olijfolie en het citroensap toe aan de zalm.
- Snij de resterende groenten in julienne en bak ze eventjes in Solo Frituurvet tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
- Meng de yoghurt, het zout, de peper, de olijfolie en de azijn tot een gladde dressing.
- Schik de zalmtartaar in een dresseerring op bordjes en druk wat aan. Werk af met de gefrituurde groentestaafjes en de yoghurtvinaigrette.
Tip
Serveer er fijne schijfjes komkommer en tomaat bij als garnering.
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door Ritanoel51 op 06 juli 2015 om 18u43
Hoe moet ik punt 4 en 5 van de bereidingswijze interpreteren ??
Gepost door Solo op 10 juli 2015 om 17u04
Hey Ritanoel51, bedankt voor je reactie. Er was inderdaad iets mis in het recept maar we hebben dat nu aangepast. We hopen dat alles nu duidelijk is en we wensen jou nog veel kookplezier toe! Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?