Recept 45**** (11 stemmen)

Zalmtartaar met verse kruiden en knapperige groentestaafjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de zalm met een goedgeslepen mes grof in kleine blokjes.
  2. Verwijder de steeltjes van de kruiden, was ze onder koud water en zwier ze snel droog. Hak ze fijn.
  3. Hak de helft van de knolselderij, de wortels en de prei en voeg ze samen met het zout, de peper, een scheutje olijfolie en het citroensap toe aan de zalm.
  4. Snij de resterende groenten in julienne en bak ze eventjes in Solo Frituurvet tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
  5. Meng de yoghurt, het zout, de peper, de olijfolie en de azijn tot een gladde dressing.
  6. Schik de zalmtartaar in een dresseerring op bordjes en druk wat aan. Werk af met de gefrituurde groentestaafjes en de yoghurtvinaigrette.
Tip

Serveer er fijne schijfjes komkommer en tomaat bij als garnering.

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Ritanoel51 op 06 juli 2015 om 16u43

Hoe moet ik punt 4 en 5 van de bereidingswijze interpreteren ??

Gepost door Solo op 10 juli 2015 om 15u04

Hey Ritanoel51, bedankt voor je reactie. Er was inderdaad iets mis in het recept maar we hebben dat nu aangepast. We hopen dat alles nu duidelijk is en we wensen jou nog veel kookplezier toe! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie