Recept 45**** (9 stemmen)

Zalm met spek in papillot

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht vis

tijd
27 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Omwikkel de vis met het gerookt spek.
  2. Spoel het preiwit en snij het fijn. Laat het kort stoven in boter gekruid met peper en zout.
  3. Plet de tomaten. Snij de champignons in fijne plakjes. Versnipper de bieslook en snij de basilicum.
  4. Verwarm de oven voor op 180°. Olie een boterpapier in.
  5. Leg in het midden van de rechter helft wat gestoofde prei.
  6. Leg de zalm erop, overstrooi met champignons, tomaat, bieslook, basilicum en peper en zout.
  7. Besprenkel het geheel met Noilly en vouw het papier dicht tot een papillot.
  8. Laat op een ingeöliede ovenplaat garen in de oven gedurende 10 à 12 minuten.
  9. Bereid de beurre blanc: stoof de versnipperde sjalotten in wat Solo, zonder te kleuren.
  10. Bevochtig met witte wijn en vermouth en voeg tijm en laurier toe. Laat de saus inkoken, voeg dan een scheutje Solo Crèmefine Cuisine toe en laat nogmaals inkoken.
  11. Zeef de saus, werk op met een klontje Solo en breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Niet meer laten koken!
  12. Dresseer de papillot op een warm bord. Open hem aan tafel en overgiet dan met wat beurre blanc.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie