Ingrediënten voor 2 personen
- 2 plakjes gerookt spek van 1 mm zonder zwoerd
- 2 vellen boterpapier
- 300 g zalmfilets
- 0.5 prei
- 1 tomaat
- 100 g champignons
- 0.25 bosje bieslook
- 0.25 bosje basilicum
- 50 g sjalotten
- 1 dl droge witte wijn
- 1 dl droge vermouth (Noilly Prat)
-
0,5 dl Solo Crèmefine Licht
-
100 g Solo
Bereidingswijze
- Omwikkel de vis met het gerookt spek.
- Spoel het preiwit en snij het fijn. Laat het kort stoven in boter gekruid met peper en zout.
- Plet de tomaten. Snij de champignons in fijne plakjes. Versnipper de bieslook en snij de basilicum.
- Verwarm de oven voor op 180°. Olie een boterpapier in.
- Leg in het midden van de rechter helft wat gestoofde prei.
- Leg de zalm erop, overstrooi met champignons, tomaat, bieslook, basilicum en peper en zout.
- Besprenkel het geheel met Noilly en vouw het papier dicht tot een papillot.
- Laat op een ingeöliede ovenplaat garen in de oven gedurende 10 à 12 minuten.
- Bereid de beurre blanc: stoof de versnipperde sjalotten in wat Solo, zonder te kleuren.
- Bevochtig met witte wijn en vermouth en voeg tijm en laurier toe. Laat de saus inkoken, voeg dan een scheutje Solo Crèmefine Licht toe en laat nogmaals inkoken.
- Zeef de saus, werk op met een klontje Solo en breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Niet meer laten koken!
- Dresseer de papillot op een warm bord. Open hem aan tafel en overgiet dan met wat beurre blanc.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?