use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalm met spek in papillot
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalm met spek in papillot

Zalm met spek in papillot

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    12 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 2 plakjes gerookt spek van 1 mm zonder zwoerd
  • 2 vellen boterpapier
  • 300 g zalmfilets
  • 0.5 prei
  • 1 tomaat
  • 100 g champignons
  • 0.25 bosje bieslook
  • 0.25 bosje basilicum
  • 50 g sjalotten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl droge vermouth (Noilly Prat)
  • 0,5 dl light room
  • 100 g Solo

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Omwikkel de vis met het gerookt spek.
  2. Spoel het preiwit en snij het fijn. Laat het kort stoven in boter gekruid met peper en zout.
  3. Plet de tomaten. Snij de champignons in fijne plakjes. Versnipper de bieslook en snij de basilicum.
  4. Verwarm de oven voor op 180°. Olie een boterpapier in.
  5. Leg in het midden van de rechter helft wat gestoofde prei.
  6. Leg de zalm erop, overstrooi met champignons, tomaat, bieslook, basilicum en peper en zout.
  7. Besprenkel het geheel met Noilly en vouw het papier dicht tot een papillot.
  8. Laat op een ingeöliede ovenplaat garen in de oven gedurende 10 à 12 minuten.
  9. Bereid de beurre blanc: stoof de versnipperde sjalotten in wat Solo, zonder te kleuren.
  10. Bevochtig met witte wijn en vermouth en voeg tijm en laurier toe. Laat de saus inkoken, voeg dan een scheutje light room toe en laat nogmaals inkoken.
  11. Zeef de saus, werk op met een klontje Solo en breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Niet meer laten koken!
  12. Dresseer de papillot op een warm bord. Open hem aan tafel en overgiet dan met wat beurre blanc.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.