use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalm met een zacht kurkumaroomsausje van acaciahoning
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalm met een zacht kurkumaroomsausje van acaciahoning

Zalm met een zacht kurkumaroomsausje van acaciahoning

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 25 g Solo
  • 1 appel
  • zout
  • laurier
  • 0,5 dl light room
  • 2 gehakte sjalotten
  • 300 g zalmfilet
  • 1 dl visfumet
  • 15 g kurkuma
  • citroensap
  • 1 eetlepel acaciahoning
  • peper van de molen
  • tijm
  • 5 cl Bertolli extra vergine
  • 2 kleine tomaten
  • 150 g gestoofde spinazie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Droog de vis en laat kleuren in hete olijfolie en Solo.
  3. Schik de zalmfilets in een vuurvaste schotel.
  4. Voeg de gehakte sjalot, visfumet, ½ dl room, kurkuma, honing, laurier en tijm toe en laat garen in de oven gedurende 12 minuten.
  5. Snijd de geschilde appel in kleine blokjes en besprenkel met citroensap.
  6. Vul de tomaatjes met de gestoofde spinazie en plaats gedurende 8 minuten in de oven.
  7. Haal de filets uit de oven.
  8. Laat de saus voor de helft inkoken, kruid naar smaak en bind ze.
  9. Voeg de appeltjes erbij. Serveer met een klein tomaatje gevuld met de spinazie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.