Zachtgegaarde vis met sinaasappel en worteltjes en ravioli

3 (3)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de ravioli in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Was de sinaasappels en rasp de schil. Halveer de sinaasappels en pers ze uit.
  3. Snijd de worteltjes in de lengte in vieren. Hak de peterselie fijn. Snijd de vis in stukken van 3 cm.
  4. Laat een diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de worteltjes toe. Bak 5 minuten. Roer de sinaasappelschil en het sinaasappelsap met een mespuntje bouillonpoeder erdoor. Voeg de vis toe en roer voorzichtig door. Sluit de pan af met een deksel en stoof de vis op een laag vuur in 5 minuten zachtjes gaar.
  5. Voeg de kookroom toe en schud de pan een beetje zodat alles goed wordt vermengd. Laat 2 minuten stoven. Voeg naar smaak peper en/of cayennepeper toe. Roer de gehakte peterselie erdoor.
  6. Verdeel de ravioli over 4 voorverwarmde diepe borden. Schep de vis en de worteltjes met de saus over de ravioli.

Tip

Niet alle sinaasappels zijn even zoet. Als u de sinaasappels niet zoet genoeg vindt, kunt u eventueel wat honing toevoegen aan de saus.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Nicole Wouters op 13 februari 2017 om 15u37

Heb het juist klaargemaakt, het was heel lekker. Speciale combinatie maar het werkt uitstekend!

Gepost door Solo op 22 februari 2017 om 11u33

Hoi Nicole Wouters, super dat je het lekker vond! Af en toe experimenteren mag he :)! Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?