Gebakken schol met citroen, peterselie, penne en broccoli
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 350 g penne (pasta)
- bouillonpoeder
- 600 g broccoli
- 1 citroen
- 6 zoetzure augurkjes
- 8 takjes verse peterselie
- 4 scholfilets
- 1 el (volkoren)bloem
- 4 el Solo Vloeibaar
- (vers)gemalen zwarte peper
- Kook de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg bouillonpoeder in plaats van zout toe om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
- Was de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel fijn. Kook de broccoli 8 minuten in kokend water met een mespuntje bouillonpoeder. Giet af.
- Boen in de tussentijd de citroen schoon onder stromend water en rasp de schil. Halveer de citroen en pers deze uit.
- Hak de augurkjes en peterselie fijn. Meng de bloem met 1 eetlepel bouillonpoeder en de citroenrasp. Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met het mengsel.
- Laat een grote pan (of 2 kleinere) op hoog vuur heet worden. Giet 3 eetlepels vloeibare margarine in de pan en plaats de filets naast elkaar in de pan. Bak ze 2 minuten aan elke kant. Voeg de augurkjes toe en bak nog 1 minuut. Voeg de peterselie toe en een beetje citroensap naar smaak.
- Meng de broccoli met de resterende eetlepel vloeibare margarine. Breng op smaak met zwarte peper.
- Leg een visfilet op de vier voorverwarmde borden en schep de citroen-, peterselie- en augurkgarnituur apart erbij. Meng de rest van de garnituur uit de pan met de uitgelekte pasta. Voeg naar smaak citroensap en peper toe.
- Verdeel de pasta en de broccoli over de borden.
