Wokschotel met voorjaarsgroentjes, kalkoen en basmati

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak alle groenten schoon en snij ze in blokjes.
  3. Snij de kalkoenfilet in blokjes en bak ze in de wok in 2 eetlepels Solo Light. Kruid met peper en zout. Haal de kalkoen eruit en hou warm onder een bord.
  4. Doe opnieuw 2 eetlepels Solo Light in de wok en bak de fijngesneden groentjes gaar.
  5. Voeg de gember, geperste look, witte wijn, honing, sesamolie en currypasta toe.
  6. Snij het pepertje in tweeën, verwijder de pitjes, hak het erg fijn en voeg toe aan de wokschotel.
  7. Laat alles nog 8 minuten bakken in de hete wok.
  8. Voeg ten slotte de kalkoenblokjes opnieuw toe en werk het geheel af met de gesnipperde koriander. Serveer de basmatirijst er apart bij.

Tip

Voor het perfecte wokgerecht moet je ofwel op letten dat de wok groot genoeg is voor al je ingrediënten, ofwel moet je de ingrediënten in enkele keren apart garen. Teveel in één wok is niet goed. Als je dan aan het bakken slaat, moet je ervoor zorgen dat je wok heet is vooraleer je er Solo Light in doet.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (14)

Gepost door femke sermeus op 19 mei 2015 om 20u58

Keimakkelijk en super lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?