Wok van kip met rijst

10 (10)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in beetklare stukken. Pel en snipper de ui fijn. Schraap de wortelen en snijd ze in beetklare plakjes. Snipper de kool en de prei in fijne reepjes. Verwijder de steel, de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel en rasp de gember.
  2. Laat de wok goed heet worden , giet er 3 eetlepels vloeibare margarine in en bak er de ui in aan.
  3. Roerbak er dan de kip bij gedurende 5 minuten. Kruid ondertussen met de gember, de sojasaus en de bruine suiker .
  4. Voeg de groenten, het Knorr Bouillonketeltje en enkele eetlepels water toe en roerbak 5 minuten. Proef na en kruid indien nodig.
  5. Kook ondertussen de rijst gaar in water met het bouillonblokje en giet af. Meng de rijst met de bereiding in de wok of schik de rijst op de borden en verdeel er de bereiding uit de wok over.
  6. Werk af met grof gehakte koriander.

Tip

Je kan in dit gerecht eindeloos variëren met groenten maar let erop dat de groenten altijd beetgaar blijven. Voeg ze als laatste toe en roerbak kort.

Laat de wok altijd eerst goed warm worden voor je begint te koken want dan is het vlees dichtgeschroeid en dat komt het sappige van het vlees ten goede.

Je kan de kipfilet ook 15 minuten marineren in de sojasaus met de gember en de suiker.

Je kan tijd winnen door kant-en-klare gemengde wokgroenten te gebruiken.

Een teentje gehakte look of een beetje lookpoeder zal het gerecht een pittig accent geven.

Vervang de koriander geheel of gedeeltelijk door jonge versnipperde uitjes als je graag een pittiger accent hebt.

Werk af met gegrilde sesamzaadjes als je graag een zeer knapperig accent aan de bereiding wil geven.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?