Ingrediënten voor 12 personen
- Cupcakes:
- 100 g witte chocolade
- 100 g aardbeien
- 150 g zelfrijzend bakmeel
-
150 g Solo Vloeibaar
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 50 g aardbeienjam
- Garnering:
- 150 ml slagroom
- poedersuiker
- 12 kleine aardbeien
- Extra:
- muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren cupcake-vormpje
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven). Breek de chocolade in heel kleine stukjes. Maak 100 g aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Zeef het meel boven een grote kom. Roer de Solo, de suiker, de eieren, een snufje zout en de aardbeienjam erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot het mengsel smeuïg is. Schep de stukjes chocolade en de stukjes aardbei erdoor. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen. Klop de slagroom met 1-2 el poedersuiker stijf. Schep of spuit op elk cupcakeje een bergje slagroom en garneer met een aardbei.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Annvdd op 03 juli 2013 om 00u20
Ze zijn super lekker,ik heb ze al een paar keer gemaakt.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?