Witte chocolade- en aardbeiencupcakes

8 (8)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Breek de chocolade in heel kleine stukjes. Maak 100 g aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Zeef het meel boven een grote kom. Roer de Solo, de suiker, de eieren, een snufje zout en de aardbeienjam erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot het mengsel smeuïg is.
  4. Schep de stukjes chocolade en de stukjes aardbei erdoor.
  5. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  6. Klop de slagroom met 1-2 el poedersuiker stijf. Schep of spuit op elk cupcakeje een bergje slagroom en garneer met een aardbei.

Tip

Je kunt ook mini cupcakejes bakken in papieren bonbonvormpjes. De baktijd is dan veel korter.

Het is ook heel lekker om ananas en ananasjam te gebruiken in plaats van aardbeien en aardbeienjam.

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door Annvdd op 02 juli 2013 om 22u20

Ze zijn super lekker,ik heb ze al een paar keer gemaakt.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?