feestelijk
Witte chocolade- en aardbeiencupcakes
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- Cupcakes:
- 100 g witte chocolade
- 100 g aardbeien
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g Solo Vloeibaar
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 50 g aardbeienjam
- Garnering:
- 150 ml slagroom
- poedersuiker
- 12 kleine aardbeien
- Extra:
- muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren cupcake-vormpje
- Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
- Breek de chocolade in heel kleine stukjes. Maak 100 g aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Zeef het meel boven een grote kom. Roer de Solo, de suiker, de eieren, een snufje zout en de aardbeienjam erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot het mengsel smeuïg is.
- Schep de stukjes chocolade en de stukjes aardbei erdoor.
- Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
- Klop de slagroom met 1-2 el poedersuiker stijf. Schep of spuit op elk cupcakeje een bergje slagroom en garneer met een aardbei.
