Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Witte chocolade- en aardbeiencupcakes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd40 min
  • Porties12 porties
gemiddeld
nagerecht
Amerikaans
gebak
recipe image Witte chocolade- en aardbeiencupcakes
  • Cupcakes:
  • 100 g witte chocolade
  • 100 g aardbeien
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g Solo Vloeibaar
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 50 g aardbeienjam
  • Garnering:
  • 150 ml slagroom
  • poedersuiker
  • 12 kleine aardbeien
  • Extra:
  • muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren cupcake-vormpje
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Breek de chocolade in heel kleine stukjes. Maak 100 g aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Zeef het meel boven een grote kom. Roer de Solo, de suiker, de eieren, een snufje zout en de aardbeienjam erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot het mengsel smeuïg is.
  4. Schep de stukjes chocolade en de stukjes aardbei erdoor.
  5. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  6. Klop de slagroom met 1-2 el poedersuiker stijf. Schep of spuit op elk cupcakeje een bergje slagroom en garneer met een aardbei.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.