feestelijk
Worteltaart met crèmetopping
Ontvang je vrienden of familie op de koffie? Verras ze met deze worteltaart met een heerlijk romige topping: je zal gegarandeerd hoge ogen gooien.
Geef score
Kooktijd35 min
Porties

- Cake:
- 60 g bruine suiker
- 1 ei
- 2 el honing
- 50 ml halfvolle melk
- 100 g Solo
- 1 el bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- 200 g bloem
- 200 g wortelen
- 50 g walnoten
- Garnering:
- 120 g poedersuiker
- 250 g roomkaas
- 1 el citroensap en de schil
- Extra:
- 20 cm springvorm met losse bodem
- Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
- Mix de suiker, ei, honing, melk en Solo allemaal samen tot een beslag.
- Voeg kaneel, vanille en mix goed. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toen en mix het.
- Roer daarna de geraspte wortelen en in stukken gehakte walnoten erdoor heen. Bak het in de oven gedurende 35 minuten.
- In een kom, mix de suiker met de roomkaas. Dan de voeg citroensap toe
- Zodra de cake is afgekoeld, bestrijk het crème mengsel over de top van de cake.
