Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Pure chocolade- en frambozenmuffins

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd50 min
  • Porties12 porties
gemiddeld
nagerecht
Amerikaans
gebak
recipe image Pure chocolade- en frambozenmuffins
  • 175 g Solo Vloeibaar
  • 175 g suiker
  • 300 g zelfrijzende bakmeel
  • 5 g bakpoeder (ca. 1/3 zakje)
  • 3 eieren
  • 75 ml halfvolle melk
  • 100 g pure chocoladedruppels (of heel kleine stukjes chocola)
  • 200 g frambozen (vers of diepvries)
  • Extra:
  • muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren muffinvormpje
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Meng de Solo in een grote kom met de suiker. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder erboven. Voeg de eieren en de melk toe en klop met een pollepel of mixer 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot het mengsel smeuïg is.
  3. Schep 3/4 van de chocolade(druppels) en 3/4 van de frambozen door het beslag.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik (vul tot maximaal 3/4; als je beslag over hebt kun je een paar extra muffins bakken).
  5. Leg de rest van de chocolade en de frambozen op het beslag in de vormpjes en druk ze half in het beslag.
  6. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.
Je kunt als vormpje voor de muffins kleine aardewerken espressokopjes gebruiken en die als dessert op een bord serveren met een bolletje (koffie)ijs ernaast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.