use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Wafeltje met hangop van sinaasappel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Wafeltje met hangop van sinaasappel

Wafeltje met hangop van sinaasappel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 potje volle yoghurt
  • 1 neteldoek
  • 8 fijne roomboterwafeltjes
  • zeste van 1 sinaasappel (onbespoten)
  • 2 sinaasappels
  • 0.5 tl oranjebloesemwater
  • 1 el cassonadesuiker
  • Solo
  • koriander (of munt)
  • 1 handvol ongezouten pistachenootjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de hangop. Laat de yoghurt een nacht uitlekken in de neteldoek.
  2. Doe het vaste gedeelte in een kom en rasp er de sinaaszeste bij (het oranje gedeelte van de schil). Gebruik een spuitzak of lepel de hangop tussen de wafeltjes.
  3. Verhit wat Solo wikkel in een antikleefpan. Snijd de sinaasappelen in dunne plakjes en laat ze even karameliseren met 1/2 tl oranjebloesemwater en 1 el cassonadesuiker. Hak de nootjes grof.
  4. Schik een wafeltje op elk bord en leg daar bovnop wat gekarameliseerde sinasappel. Schep daarop wat hangop en werk af met wat siroop uit de pan, koriander en gehaktepistachenootjes. Dek af met een tweede wafeltje en serveer.
Oranjebloesemwater is sterk van smaak, dus gebruik het met mate…

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.