Recept 45**** (4 stemmen)

Wafeltje met hangop van sinaasappel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

kerstmis

tijd
20 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de hangop. Laat de yoghurt een nacht uitlekken in de neteldoek.
  2. Doe het vaste gedeelte in een kom en rasp er de sinaaszeste bij (het oranje gedeelte van de schil). Gebruik een spuitzak of lepel de hangop tussen de wafeltjes.
  3. Verhit wat Solo wikkel in een antikleefpan. Snijd de sinaasappelen in dunne plakjes en laat ze even karameliseren met 1/2 tl oranjebloesemwater en 1 el cassonadesuiker. Hak de nootjes grof.
  4. Schik een wafeltje op elk bord en leg daar bovnop wat gekarameliseerde sinasappel. Schep daarop wat hangop en werk af met wat siroop uit de pan, koriander en gehaktepistachenootjes. Dek af met een tweede wafeltje en serveer.
Tip

Oranjebloesemwater is sterk van smaak, dus gebruik het met mate…

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie