use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Witte chocolademousse met honing
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Witte chocolademousse met honing

Witte chocolademousse met honing

van Jeroen De Pauw

van Jeroen De Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 70 g Solo
  • 225 g in stukjes gehakte witte chocolade
  • 3.5 dl room 40% vet
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels vloeibare honing

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Smelt de Solo op een zacht vuurtje.
  2. Roer er de stukjes chocolade door zodat ze smelten.
  3. Klop de room half op in een kom. De room moet de dikte van yoghurt hebben.
  4. Klop in een andere kom de eiwitten samen met de honing goed stijf.
  5. Meng de gesmolten chocolade met de room. Meng er voorzichtig het opgeklopt eiwit onder met een spatel, zodat het luchtig blijft.
  6. Vul de glaasjes met de mousse, laat de mousse eventjes rusten in de koelkast en dien op.
Tip voor kinderen: Eiwit kloppen Als je eiwit klopt, moet je achteraf de kom omgekeerd boven je hoofd kunnen houden. Valt het schuim op je hoofd? Dan is het niet genoeg geklopt en moet je opnieuw beginnen (en je haar wassen)!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.