use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vogelnestjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vogelnestjes

Vogelnestjes

Iets lekkers op tafel zetten met gehakt vandaag? Huisgemaakte vogelnestjes smaken áltijd. Volg dit eenvoudige recept en tover ze in amper een halfuurtje uit je oven.

Pas als je het vogelnestje open snijdt zie je waarom deze spannende gehaktbal zo genoemd wordt. Een verrassing op het bord voor groot en klein!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 eieren, hardgekookt
  • 1 ui
  • 1 el Solo Bakken en Braden
  • 250 g champignons
  • 500 ml passata
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • peper
  • zout
  • 400 g gekruid rundergehakt
  • 200 g witte rijst of bruine rijst
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el gehakte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de hardgekookte eieren. Pel en snipper de ui. Verhit de Solo in een kookpot en fruit er de ui in aan. Voeg de passata en de Provençaalse kruiden toe. Laat 10 minuten zacht sudderen.
  2. Maak de champignons schoon, snijd ze in dunne plakjes en voeg ze toe aan de tomatensaus. Laat opnieuw 10 minuten sudderen. Kruid bij met peper en zout.
  3. Verdeel het gehakt in 4 porties en druk ze plat tot ronde schijven op je werkblad. Verpak elk ei in een laagje gehakt en rol tot ovale balletjes. Leg de vogelnestjes in een ovenschaal, overgiet ze met de saus en gaar ze ongeveer 25 minuten in de oven.
  4. Kook intussen de rijst gaar volgens de verpakking. Meng er de gehakte peterselie en bieslook door en serveer bij de vogelnestjes.
Mooie egale gehaktballen rollen? Spoel je handen kort onder koud water tussen elke gehaktbal in. Ziezo!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.