use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Snelle Marokkaanse gehaktballetjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Marokkaanse gehaktballetjes

Snelle Marokkaanse gehaktballetjes

Hou je van gehakt, maar wil je 't eens helemaal anders klaarmaken? Deze Marokkaanse gehakballetjes zijn wat je zoekt. Volg het recept stap-voor-stap in de video.

Deze Marokkaanse gehaktballetjes smaken heerlijk met couscous met groenten. Of maak deze snelle gehaktballetjes als hapje en serveer ze bij de borrel. Een verrassend gehaktballen recept.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    10 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 40 g couscous
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes koriander
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dadels
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 0.5 kl gemalen komijn
  • 0.5 kl ras el hanout
  • 0.5 kl gemberpoeder
  • 1 snuifje espelettepeper
  • 1 el Solo margarine
  • 1 kl rode pesto
  • 200 g hummus
  • 1 kl witte sesamzaden
  • 1 kl zwarte sesamzaden

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de couscous gaar volgens de instructies op de verpakking. Snipper de verse kruiden, de sjalot en de knoflook fijn. Snijd de abrikozen en de dadels in fijne stukjes.
  2. Doe het gehakt, het ei en het paneermeel in een grote kom en voeg de verse kruiden, de sjalot, de knoflook, de gedroogde kruiden, de couscous, de abrikozen, de dadels, de espelettepeper en zout naar smaak toe. Meng alles goed met je handen tot een homogeen geheel.
  3. Rol balletjes van het gehakt van ongeveer 3 cm doorsnede.
  4. Verhit de Solo margarine in een pan en bak er de gehaktballetjes goudbruin en gaar in. Lepel de rode pesto door de hummus en werk af met de 2 soorten sesamzaad. Serveer de Marokkaanse gehaktballetjes met de hummus.
Deze snelle Marokkaanse gehaktballetjes smaken ook heerlijk als borrelhapje. Of serveer ze bij couscous met gebakken ui, courgette en paprikarepen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.