lekker eten
Hamburger met spitskoolslaatje
Zelf een smakelijke hamburger maken? Met dit hamburger recept lukt dat zeker! Serveer deze heerlijke hamburger met een spitskoolslaatje. Met dit spitskool recept maak je een lekkere spitskoolsalade als bijgerecht.
Zelf een smakelijke hamburger maken? Met dit hamburger recept lukt dat altijd! Ook de spitskoolsalade maak je zelf met dit spitskool recept.
Geef score
Kooktijd8 min
Voorbereiding
Porties

- 1 el knoflookpoeder
- 500 g half om half gehakt
- 50 g Solo margarine
- 4 verse volkoren broodjes van de bakker
Voor het slaatje:
- 0.5 spitskool
- 1 groene appel
- 50 g gele rozijnen
- 2 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
Voor de pestomayonaise (optioneel):
- 1 el pesto
- 1 el mayonaise
- Meng het knoflookpoeder onder het gehakt en verdeel het vlees in vier gelijke delen. Maak van elk deel een hamburger met een kleine uitholling in het midden. Kruid alle kanten af met peper en zout. Door een uitholling te maken in de burger zal het vlees gelijkmatiger garen.
- Hak de spitskool fijn. Snijd de appel in kleine blokjes en voeg de blokjes toe aan de spitskool samen met de rozijnen, de olijfolie en de azijn. Meng het geheel en kruid af met peper en zout.
- Doe de Solo Bakken en Braden in een hete pan en bak de burgers 4 minuten aan elke kant. Meng de pesto en mayonaise in een kommetje.
- Serveer de hamburgers tussen een broodje met het spitskoolslaatje en de pestomayonaise.
