Vitello tonato

23 (23)
85 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de wortelen en de bleekselder in stukjes.
  2. Doe samen met alle andere ingrediënten in een pot en giet voldoende water bij tot het vlees net onderstaat. Breng aan de kook, en laat 25 minuten koken. Schep tijdens het koken het schuim af.
  3. Haal het vlees uit de bouillon en laat het een uur afkoelen in de koelkast.
  4. Korst het vlees kort aan in een pan met hete Solo. Snij het daarna in zeer dunne plakken zoals carpaccio.
  5. Doe het ei, een scheutje olie, het citroensap en het zout in een maatbeker en voeg onder voortdurend roeren met de staafmixer eerst 2 dl olie toe.
  6. Voeg er dan de tonijn, de ansjovis, de kappertjes bij en mix glad. Roer er voldoende bouillon bij tot de saus mooi smeuig is .Laat afkoelen in de koelkast.

Tip

Schik het vlees op de borden en smeer het met een dun laagje saus in.

Versier de borden eventueel met nog wat kappertjes en platte peterselie

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door tieke01 op 09 oktober 2016 om 17u15

Eerst staat er bij punt 1"en voeg alle andere ingrediënten toe", maar over welke gaat het dan, aangezien er daarna nog andere ingrediënten gebruikt worden... is niet echt duidelijk.

Gepost door Solo op 11 oktober 2016 om 12u27

Hey Tieke01, bedankt voor je vraag. Wat er in jouw pot moet zitten? De bleekselderij, de worteltjes, petersie en laurierblaadjes. Veel kookplezier en… smakelijk!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?