Recept 45**** (3 stemmen)

Visfilet uit de oven met tomatenrisotto

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
25 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en snipper de ui. Verwijder eventuele lelijke bladeren en de stronk van de kool. Snijd de kool in dunne repen.
  2. Laat een braadpan op hoog vuur heet worden. Spuit 2 eetlepels vloeibare margarine in de pan en voeg de ui en de kool toe. Bak 3 minuten en roer dan de rijst erdoor. Voeg na 2 minuten het tomatensap toe. Breng aan de kook, zet het vuur op de laagste stand en laat de risotto ongeveer 15 minuten koken. Roer regelmatig.
  3. Doe in de tussentijd het brood in een blender en maak broodkruim. Roer 2 eetlepels vloeibare margarine en 3 eetlepels pesto met zongedroogde tomaatjes door het broodkruim.
  4. Vet de bodem van een ondiepe ovenschaal licht in met vloeibare margarine. Leg de stukken vis naast elkaar in de ovenschaal en verdeel het broodkruimmengsel met de zongedroogde tomaten er gelijkmatig over. Bak ongeveer 10 minuten in de oven.
  5. Roer 1 eetlepel vloeibare margarine en 1 eetlepel pesto door de gare risotto. Doe een deksel op de pan en laat 1 minuut staan.
  6. Verdeel de risotto over 4 voorverwarmde borden en leg de vis ernaast.
Tip

In plaats van kool kunt u courgette of prei gebruiken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie