Recept 55***** (1 stem)

Vijgen op meringuegebak

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Keisjiek kerstgebak

tijd
65 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Klop de eiwitten zeer stijf op en roer er beetje bij beetje de suiker bij.
  2. De eiwitten moeten stijf en glanzend zijn.
  3. Spatel er het amandel- en kaneelpoeder door.
  4. Verdeel de bereiding in 4 koeken op een stuk bakpapier en laat in de op 160° C voorverwarmde oven bakken.
  5. Klop de room half op met de suiker en roer door de verse kaas.
  6. Snijd de vijgen in stukken.
  7. Verdeel op de borden een spiegeltje verse kaas en schik er enkele stukjes vijgen op.
  8. Schik er een gebak op en werk af met de enkele lepels verse kaas, de rest van de stukken vijgen en versier met de amandelschilfers.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 11 december 2012 om 17u14

Dank je wel voor de vraag. Reken ongeveer 60 minuten als de meringue ongeveer 3 cm dik is.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie