Vijgen op meringuegebak

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de eiwitten zeer stijf op en roer er beetje bij beetje de suiker bij.
  2. De eiwitten moeten stijf en glanzend zijn.
  3. Spatel er het amandel- en kaneelpoeder door.
  4. Verdeel de bereiding in 4 koeken op een stuk bakpapier en laat in de op 160° C voorverwarmde oven bakken.
  5. Klop de room half op met de suiker en roer door de verse kaas.
  6. Snijd de vijgen in stukken.
  7. Verdeel op de borden een spiegeltje verse kaas en schik er enkele stukjes vijgen op.
  8. Schik er een gebak op en werk af met de enkele lepels verse kaas, de rest van de stukken vijgen en versier met de amandelschilfers.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 11 december 2012 om 19u14

Dank je wel voor de vraag. Reken ongeveer 60 minuten als de meringue ongeveer 3 cm dik is.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?