feestelijk
Vijgen op meringuegebak
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 4 eiwitten
- 300 g bloemsuiker
- 4 eetlepels suiker
- 2 eetlepels gegrilde amandelschilfers
- 100 g amandelpoeder
- kaneelpoeder
- 100 g verse kaas
- 1 dl room
- 8 verse vijgen
- Klop de eiwitten zeer stijf op en roer er beetje bij beetje de suiker bij.
- De eiwitten moeten stijf en glanzend zijn.
- Spatel er het amandel- en kaneelpoeder door.
- Verdeel de bereiding in 4 koeken op een stuk bakpapier en laat in de op 160° C voorverwarmde oven bakken.
- Klop de room half op met de suiker en roer door de verse kaas.
- Snijd de vijgen in stukken.
- Verdeel op de borden een spiegeltje verse kaas en schik er enkele stukjes vijgen op.
- Schik er een gebak op en werk af met de enkele lepels verse kaas, de rest van de stukken vijgen en versier met de amandelschilfers.
