Recept 45**** (11 stemmen)

Vegetarische tajine met gegrilde feta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

De lekkerste tajine recepten

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Spoel de groenten grondig in koud water. Schil de raapjes en de wortelen. Snijd alle groenten in stukken van ongeveer gelijke grootte. Doe de kikkererwten in een vergiet en laat ze uitlekken. Hak de chilipeper fijn. Snijd de tomaten in fijne blokjes en houd ze opzij als garnituur.
  2. Zet de tajine op het vuur en doe er wat Solo vloeibaar in. Voeg de groentenstukken toe en bak ze enkele minuten op hoog vuur.
  3. Kruid met zout, komijn, de fijngesneden steeltjes van de bladpeterselie (de blaadjes gebruik je straks als garnituur net voor het opdienen), chilipeper en harissa.
  4. Voeg nu de kikkererwten en de olijven toe aan de tajine. Giet het water over de groentjes en laat alles 20 minuutjes garen op een zacht vuurtje. Controleer of alle groenten beetgaar zijn en draai dan het vuur onder de tajine uit.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg er de plakjes fetakaas op en zet ze een vijftal minuutjes onder de grill. Neem ze uit de oven als de fetaplakjes mooi bruin zijn.
Tip

Dit typische gerecht serveer je in de tajine. Schik de gegrilde plakjes feta op de groentjes en werk af met gehakte koriander, wat bladpeterselie en tomatenblokjes. Zet het deksel op de tajine. Reken maar op een spontaan "Hmmm!" van je tafelgasten, wanneer je de tajine opent aan tafel!

Met de groenten in dit recept mag je naar hartenlust variëren. Waarom niet eens proberen met stukjes zoete aardappel, bloemkool of zelfs gedroogde pruimen?

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door tilly thimm op 08 juli 2016 om 20u50

wat een rijke en volle smaak. ik ben niet zo gek op aubergines, ik heb er maar 1 in plaats van 2 er in gedaan maar wel , een venkel er bij.verder heb ik al de ingrediënten erbij gedaan zoals in het rezept noch op het laatste veel verse kruiden uit onze hof. voor de fetakaas heb ik kippeboutjes erbij gedaan, die ik eerst in solo vloeibaar aangebakken heb. en dan op de groenten gelegd voor wat verder te garen. ik heb geen tajine, maar heb een stoofpotje genomen ,we hebben het met rijst geserveert heerlijk. daar ik duitstalig ben, heb ik het rezept direkt naar mijn zus gestuurd danke

Gepost door Solo op 12 juli 2016 om 10u53

Dat is heel fijn om te horen Tilly Thimm. Dankjewel voor je berichtje!

Gepost door Solo op 12 juli 2016 om 10u53

Dat is heel fijn om te horen Tilly Thimm. Dankjewel voor je berichtje!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie