Recept 55***** (2 stemmen)

Vanille-eilandjes met chocolade

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Onze dessertklassiekers

tijd
15 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs en werk het met de de lepel los.
  2. Meng de stukjes donkere chocolade erdoor.
  3. Schep bollen van het chocolade-ijsmengsel op een bakplaat bedekt met bakpapier. Vorm er met de achterkant van de lepel cirkels (eilandjes) van.
  4. Plaats de ijseilandjes een uur in de vriezer.
  5. Smelt de pure chocolade in een schaaltje boven een pan met kokend water.
  6. Giet de rum erbij en laat de chocolade dikker wordt.
  7. Serveer 2 of 3 eilandjes per persoon, overgoten met de chocolade-rumsaus. Bestrooi tenslotte met de fijngehakte geroosterde hazelnoten.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie