Recept 55***** (2 stemmen)

Tortilla met witloof, chorizo en groene olijven

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snijd hem in fijne ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Ontvel de chorizo en snijd in kleine stukjes. Verhit een klontje Solo in een koekenpan en stoof er de uiringen in aan. Voeg de aardappelblokjes toe, draai het vuur lager en zet het deksel op de pan.
  2. Maak het witloof schoon en snijd de kropjes overlangs in twee. Verhit een klontje Solo in een koekenpan en stoof het witloof op een heel zacht vuur onder het deksel. Breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
  3. Hak de olijven in stukjes en meng ze met de mayonaise. Zet in de koelkast tot je de tortilla serveert.
  4. Snijd de dragonblaadjes fijn. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Meng de uien en aardappelen door het eimengsel en roer er de dragon onder. Schenk alles terug in de pan en verdeel er de witloofhelften en chorizo over. Zet het deksel op de pan en laat op heel zacht vuur 20 minuten bakken tot de eieren gestold zijn, maar nog smeuïg.
  5. Serveer de tortilla koud of warm met de olijvenmayonaise.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie