Thaise kippensoep

Een klassieker uit de Thaise keuken zelf thuis klaarmaken? Geniet van dit recept voor een Oosterse kippensoep, ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pers de knoflook fijn in een knoflookpers.
  2. Snij de kipfilet in blokjes en de champignons in plakjes.
  3. Verrhit de Solo in een soeppan en bak hierin de blokjes kipfilet goudbruin.
  4. Voeg de knoflook en champignons toe en bak deze 2 minuten mee.
  5. Maak 1 l kippenbouillon door 2 blokjes bouillon kip op te lossen in 1 liter water.
  6. Voeg de kippenbouillon, de kokosmelk en de sambal toe.
  7. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Serveer de soep en strooi er de koriander over.

Tip

Heb je nog restjes kip van je Thaise kippensoep? Bak ze alvast aan in de pan en maak er morgen een lekkere lunch mee!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?