Terrine van griet en gerookte zalm

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Mix de griet fijn, meng met de Solo Crèmefine Licht en de eiwitten en breng op smaak met peper en zout.
  2. Strijk een terrine vorm in met de Solo Vloeibaar en bedek de bodem en de wanden met de zalm en laat de sneetjes over de randen hangen.
  3. Doe er de grietbereiding in en dek af met de overhangende zalm.
  4. Zet in een warmwaterbad en laat minstens 40 minuten op 180° C garen.
  5. Klop de eierdooiers los met het water en de azijn in een warmwaterbad tot een lichtgele massa.
  6. Voeg de gesmolten Solo beetje bij beetje toe en roer steeds goed om.
  7. Breng op smaak met peper en zout, dille en de kappertjes.

Tip

Dien de terrine in sneetjes gesneden op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?