use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tatin van bladspinazie en wijngaardslakken in een bieslooksaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tatin van bladspinazie en wijngaardslakken in een bieslooksaus

Tatin van bladspinazie en wijngaardslakken in een bieslooksaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g Solo
  • 2 dl light room
  • 20 wijngaardslakken
  • 10 g Maïzena
  • 1 dl witte wijn
  • 300 g bladspinazie
  • 100 g mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g ui
  • bieslook
  • 1 prei
  • 100 g bladerdeeg
  • kervel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Oven voorverwarmen op 170°.
Bereiding
  1. Verwarm de bladspinazie en laat uitlekken.
  2. Klontje Solo toevoegen en kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
  3. Inoxringen van 6.5 cm diameter tot 1cm hoogte vullen met spinazie. Plakjes mozzarella erop schikken en afdekken met bladerdeeg.
  4. Ongeveer 15 minuten in de oven laten bakken.
  5. Haal ze uit de ringen en draai om op een bord.
  6. Kook de wijngaardslakken 10 minuten met de witte wijn, light room, geplette look, gehakte ajuin en fijngesneden bieslook. Kruid met peper en zout en bind met de maïzena.
  7. Snij de prei in fijne reepjes en frituur ze.
  8. Schik de tatin in het midden van het bord met de prei erop.
  9. Omring de tatin door 5 slakken en garneer met enkele kervelplukjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.