Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  3. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en doe er de mangoblokjes in.
  4. Strooi er de helft van de kristalsuiker over en laat een vijftal minuutjes zachtjes stoven tot de mangoblokjes lichtjes beginnen te karameliseren. Neem de pan van het vuur.
  5. Bestrijk een lage bakvorm van 24 cm diameter met Solo vloeibaar. Verdeel hierover de gestoofde mangoblokjes en de Solo wikkel in kleine blokjes. Bestrooi met de resterende kristalsuiker.
  6. Rol het vel bladerdeeg open en leg het op de mangoblokjes. Druk het voorzichtig tegen de wand van de bakvorm en snijd het deeg eventueel wat bij als het over de randen hangt. Prik een paar keer in het deeg met een scherp mes, zodat de stoom kan ontsnappen.
  7. Schuif de taart in de oven en bak ze gaar in een 20-tal minuten. Neem de taart uit de oven en stort ze uit op een bord, zodat de mango aan de bovenzijde komt te liggen.

Tip

Hoe kies je goed rijpe mango in de winkel of op de markt? Ruik er even aan: als hij klaar is om te eten heeft hij een heerlijk zoete geur.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Andy Vdv op 28 april 2015 om 13u27

Een vraagje. Ik heb kleine vormpjes en zou daar graag kleine tarte tatin meemaken voor op dessertbordje. Is de baktijd dan even lang of iets minder?

Gepost door Solo op 04 mei 2015 om 18u06

Hey Andy, dan moeten deze cakejes inderdaad wat korter in de oven. Hoelang precies, hangt af van de grootte van de bakvormpjes + de hoogte van de taartjes. We raden je aan de mangoblokjes ook wat kleiner snijden, zodat je elegantere taartjes krijgt. Voor de baktijd schatten we ongeveer een 25-tal minuten op 180°C. Succes met je dessertbordje!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?