Tajine van lamsvlees en pittige couscous

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snijd ze in fijne ringen.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en braad de lamsschenkels aan.
  3. Neem de lamsschenkels uit de pan en stoof vervolgens de uiringen aan in de pan tot ze mooi bruin zijn. Doe de lamsschenkels en de uien in een tajine of een kookpan met een dikke bodem waarop een deksel past, voeg water toe tot alles net onderstaat en doe er de gember, kaneel, cayenne, peterselie en een snuifje zout bij. Breng alles langzaam aan de kook, dek de pan of tajine af en zet het vuur op een laag pitje, laat alles ongeveer 1,5 à 2 uur zachtjes stoven tot het vlees botermals is.
  4. Haal de lamsschenkels uit het kookvocht, haal het vlees van de botten en snijd het vlees in stukjes. Doe het vlees weer in het kookvocht en laat het verder stoven tot de jus is ingedikt.
  5. Breng het water aan de kook met de harissa, de safraan en de Marokkaanse kruidenmengeling. Spoel de couscous in koud water en doe hem in een bij voorkeur aardewerken kom. Overgiet de couscous met de kokende bouillon en dek goed af. Laat ongeveer 5 minuten staan en werk er met een vork of met de handen de olijfolie door waarbij je de couscous goed los roert.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (12)

Gepost door Nabila El op 04 september 2015 om 02u49

Ik ben marokkaans. Wie de juiste recepten wilt van marmetta of tajine of wath ever mag me mailen. :)

Gepost door Solo op 04 september 2015 om 12u34

Hey Nabila, als je lid bent van Solo, kan je zelf je recepten opladen op de website. Zo kan iedereen meegenieten. Groetjes, het Soloteam.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?