use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lamsnavarin uit de Maghreb met lentegroentjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsnavarin uit de Maghreb met lentegroentjes

Lamsnavarin uit de Maghreb met lentegroentjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 800 g lamsvlees van nek of schouder
  • 1 ui
  • 1 bos jonge worteltjes
  • 2 stengels groene selder
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 2 raapjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouquet garni (bundeltje tijm, laurier en peterseliestengels)
  • 400 g gepelde tomaten
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 500 ml kalfsfond
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 tl komijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen, de raapjes, de wortels en de selderstengels. Snijd ze in blokjes. Pel de ui en snijd hem grof. Pel de knoflook en plet hem met een mes.
  2. Snijd het lamsvlees in grove stukken. Kruid met peper, zout, ras-el-hanout en komijn. Verhit een stoofpan en voeg twee eetlepels Solo vloeibaar toe. Bak de ui en de knoflook gedurende een minuut en voeg daarna de stukken lamsvlees toe. Bak ze gedurende vijf minuten mooi bruin. Overgiet met de kalfsfond en voeg de gepelde tomaten en het bouquet garni toe. Laat het vlees in drie kwartier gaarsudderen op een zacht vuur.
  3. Breng intussen 2 liter lichtgezouten water aan de kook en kook de groenten en aardappelen beetgaar (liefst afzonderlijk). Laat ze goed uitlekken.
  4. Verhit een antikleefpan, voeg er twee eetlepels Solo vloeibaar aan toe en stoof er alle groenteblokjes en aardappelen in. Kruid met peper en zout.
  5. Controleer of het lamsvlees gaar is en voeg dan de groenten en aardappelen aan de pan van het vlees toe. Laat alles nog 5 minuten samen doorwarmen.
  6. Dien de lamsnavarin op in een diep bord en serveer er eventueel gekookte couscous bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.