Tajine van lamsvlees en lentegroenten

18 (18)
75 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij het vlees in grove stukken. Pel de ui en snij hem in dunne schijfjes.
  2. Snij de knoflookteentjes in plakjes.
  3. Maak de worteltjes schoon en snij ze schuin in stukken van 2 cm.
  4. Halveer de suikererwten en snij de tomaten in stukjes.
  5. Kruid het vlees naar smaak met de shoarmakruiden, kaneel, peper en zout.
  6. Schep de Solo en de groenten erdoor.
  7. Voeg 3 eetlepels water toe.
  8. Zet het deksel op de tajine en laat het vlees in 45-60 minuten gaar worden op een zacht vuurtje.
  9. Schep het gerecht regelmatig om.
  10. Proef de tajine op smaak en kruid bij met zout en peper.

Tip

Lekker met couscous.

Vervang het lamsvlees door kalfsvlees. Laat het wel wat langer stoven.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 17 mei 2013 om 17u43

Dat klinkt echt overheerlijk Annekje, bedankt voor de tip!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?