Tajine met kip

Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

  1. Kippeblokjes aanbakken in olijfolie. Kippeblokjes uit de tajine halen, in kommetje bewaren. Als grondlaag in tajine de tomaatjes, ui en paprika leggen. Daarboven de kippeblokjes leggen. Boven de kip de aardappelen en de wortelen leggen. Kruiden toevoegen. Klein beetje water met kippebouillon keteltje toevoegen. 30min zacht laten koken (met deksel op tajine). Dan de diepvrieserwtjes toevoegen. Nog 15min verder laten sudderen.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door linde boeckx op 12 oktober 2011 om 19u18

Ik verkoop tajines die wel op inductie kunnen (gietijzeren basis). Een tajine steek je overigens niet in de oven maar werd in de Noord-Afrikaanse keuken speciaal ontwikkeld om een oven na te bootsen. De warmte circuleert in de kegel, de tajine in de oven steken geeft dus geen enkele meerwaarde. voor meer info rond inductie tajines : [email protected]

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?