use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image B'stilla (taart van filodeeg met duif en eieren)
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

B'stilla (taart van filodeeg met duif en eieren)

B'stilla (taart van filodeeg met duif en eieren)

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 pak filo deeg
  • poedersuiker
  • kaneelpoeder
  • 2 eetlepels Solo
  • 5 eetlepels gevogeltebouillon
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mespuntje korianderpoeder
  • 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • 2 duiven gegaard en ontbeent
  • 1 mespuntje saffraan
  • 3 eetlepels ui (fijngehakte ui)
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels amandel
  • 1 pincée de gingembre en poudre

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Gril en maal de amandelen.
  2. Klop de eieren en bak ze in wat Solo.
  3. Giet er de gevogeltebouillon, de kruiden, de ui , de suiker en de amandelen onder.
  4. Roer er tot slot het fijngehakte duivenvlees onder.
  5. Laat even rusten.
  6. Schik enkele lagen van het deeg op een bakplaat.
  7. Verdeel daarop de vulling en dek af met de rest van het deeg en plooi goed dicht.
  8. lBak de taart 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en laat nadien afkoelen.
  9. Bestrooi royaal met poedersuiker en kaneelpoeder.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.