Tagliolini- en courgettesoep

0 (0)
15 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de courgettes en snij ze in blokjes. Hak de ui, knoflook fijn en basilicum fijn. Meng de look en basilicum met de Parmezaanse kaas, 1 eetlepel olijfolie en een snuifje zout. Hou even opzij.
  2. Fruit de ui in de margarine, voeg er de courgettes bij en laat het even aanbruinen, kruid af met zout en peper. Giet er dan de bouillon over en breng aan de kook. Kook nog 10 minuten verder.
  3. Voeg de pasta toe die je eerder in stukken van een 6-tal cm hebt gesneden (als die een lange vorm had uiteraard). Voeg de basilicum/kaasmengeling toe neem meteen van het vuur. Laat een tweetal minuten staan zodat de smaken beter uitkomen.
  4. Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Tip

Je kunt enkele tomaten aan de courgettes toevoegen. Of voeg gewoon een eetlepel kerriepoeder toe en je krijgt een meer oriëntaalse soep.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Dira op 22 augustus 2014 om 19u01

Lekkere soep! Goed gevuld. Aangenaam bij dit regenweer,om te eten! Augustus=zomermaand met herfst temperaturen! 22aug. 2014

Hoeveel sterren geef jij dit recept?