use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Farro met cèpes, geitenkaas en artisjokharten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Farro met eekhoorntjesbrood

Farro met cèpes, geitenkaas en artisjokharten

Recepten met farro en eekhoorntjesbrood. Cèpes, bolets en funghi porcini. Farro, gezond oergraan, spelt.

Verrassend lekkere farro met cèpes, geitenkaas, tuinerwten en artisjokkenharten. Cèpes is Frans voor eekhoorntjesbrood. Farro wordt vaak vertaald als spelt. Dit is niet correct, deze 2 oer-graansoorten zijn wel familie maar beslist niet hetzelfde. Farro wordt al duizenden jaren gebruikt, waaronder door de Romeinen. Erg gezond en extra verantwoord door de Becel Original vloeibaar.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 150 g sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g eekhoorntjesbrood (cèpes, boleten) of gemengde paddenstoelen
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 185 g artisjokharten in blik, uitgelekt
  • 10 g verse basilicum
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 150 g diepvries tuinerwten
  • 150 g farro
  • 60 g verse geitenkaas 40+, verkruimeld
  • 1.5 el balsamico azijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snijd de sjalotten in vieren. Pel en snipper de knoflook. Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snijd ze grof. Was en halveer de tomaatjes. Snijd de artisjokharten in vieren. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en snijd 2/3 deel in dunne reepjes.
  2. Verhit de Becel Original in een sauteerpan en fruit de sjalotten al omscheppend 3 minuten op en halfhoog vuur. Voeg de knoflook en het eekhoorntjesbrood toe en bak 3 minuten zachtjes mee. Schep de tuinerwtjes erdoor en neem de pan van het vuur.
  3. Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af.
  4. Schep het paddenstoelenmengsel met tomaatjes, de artisjokharten, de basilicumreepjes en peper naar smaak door de warme farro. Verdeel het over de borden en strooi de geitenkaas erover. Druppel er de balsamicoazijn over en garneer met de basilicumblaadjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.