Ingrediënten voor 2 personen
- zeezout
- 1 takje salie
-
- 600 g lendesteak
- zwarte peper
- 1 rozemarijn (takje)
- Bertolli extra vergine
- 1 tijm (takje)
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- 200 g notensla (roquette)
- 250 g sla (gemengde sla van het seizoen)
- 4 takjes basilicum
- azijn
- zout
- balsamico azijn
- peper
- 1 sjalot (fijngesnipperd)
- 50 g parmezaankrullen
Bereidingswijze
- Wrijf de steak in met zeezout en peper.
- Hak de kruiden fijn en doe ze met de Solo 3 minuten op matig vuur garen.
- Bak dan het vlees op hevig vuur gedurenden 6 minuten.
- Draai het regelmatig om op het kruidenbedje.
- Meng de salades met de basilicumblaadjes en de pijnappelpitten.
- Leg op elk bord een metalen ring en druk daarin voorzichtig het slamengsel.
- Verwijder de ringen. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en giet die over de sla.
- Snij de steak in fijne reepjes en drapeer de reepjes rond de sla.
- Werk af met de parmezaankrullen en druppel er balsamico over.
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door Solo op 25 oktober 2013 om 16u47
Fijn om te horen dat het gesmaakt heeft :-)
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?