Recept 35*** (14 stemmen)

Supersnelle appelcake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake bakken

tijd
70 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Scheid de eidooiers van de eiwitten.
  3. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in partjes. Schillen hoeft niet.
  4. Klop de zachte Solo, de poedersuiker en de vanillesuiker met een garde, een handmixer of een keukenrobot tot een luchtige, bleke massa.
  5. Voeg geleidelijk aan de eidooiers toe, terwijl je stevig blijft kloppen.
  6. Doe de bloem, het bakpoeder en de Maïzena in een zeef en zeef ze boven het beslag terwijl je regelmatig mengt met een spatel. Roer tot een luchtig, glad beslag.
  7. Strijk een middelgrote bakvorm in met wat Solo en bestuif hem lichtjes met bloem. Giet het beslag erin en werk af met de appelpartjes.
  8. Bak in ongeveer een uur gaar in de voorverwarmde oven. Ontvorm de taart en laat afkoelen op een taartrooster.

Ingrediëntenvoor 6 personen

  • 100 g tarwebloem
  • 100 g Maïzena
  • 150 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 g Solo
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • 400 g appels

Andere Solo-leden over dit recept (15)

Gepost door sarahxxx op 01 augustus 2015 om 19u10

hoeveel room moet erbij staat niet op het lijstje

Gepost door Solo op 04 augustus 2015 om 13u43

Hey Marieke, bedankt voor je reactie. Oeps, dat moet een foutje zijn, we passen het recept aan!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie