feestelijk
Supersnelle appelcake
Geef score
Kooktijd1 uur 10 min
Porties

- 100 g tarwebloem
- 100 g Maïzena
- 150 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 125 g Solo
- 2 tl bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snuifje zout
- 400 g appels
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Scheid de eidooiers van de eiwitten.
- Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in partjes. Schillen hoeft niet.
- Klop de zachte Solo, de poedersuiker en de vanillesuiker met een garde, een handmixer of een keukenrobot tot een luchtige, bleke massa.
- Voeg geleidelijk aan de eidooiers toe, terwijl je stevig blijft kloppen.
- Doe de bloem, het bakpoeder en de Maïzena in een zeef en zeef ze boven het beslag terwijl je regelmatig mengt met een spatel. Roer tot een luchtig, glad beslag.
- Strijk een middelgrote bakvorm in met wat Solo en bestuif hem lichtjes met bloem. Giet het beslag erin en werk af met de appelpartjes.
- Bak in ongeveer een uur gaar in de voorverwarmde oven. Ontvorm de taart en laat afkoelen op een taartrooster.
