Stoofvlees op vlaamse wijze.

Hier is mijn eigen recept voor heerlijk stoofvlees op vlaamse wijze.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de uien in grote stukken en smeer de snede wit brood al in met de dijon mosterd.
  2. Verhit een grote pot met 25 gram Solo bakken en braden en laat de uien fruiten.
  3. Verhit een pan op een hoog vuur met de andere 25 gram Solo bakken en braden en schroei het vlees kort dicht aan alle zijden.
  4. Wanneer de uien gefruit zijn voeg je het vlees er aan toe, en doe je er water bij totdat alles net onder staat.
  5. Laat dit nu op een middelmatig vuur aan de kook komen en voeg er dan de kruidnagel, laurier, bouillonblokjes en de boterhammen met mosterd aan toe.
  6. Dompel de boterhammen onder zodat ze goed kunnen oplossen, en roer alles goed door elkaar.
  7. Laat dit nu ongeveer 120min sudderen op een laag vuur (Ca. 95°) en roer regelmatig.
  8. Het laatste kwartier voeg je de zwarte peper en de plakjes peperkoek toe, en roer regelmatig om. Je kan op het einde nog Maizena express bindmiddel voor bruine sauzen toevoegen, Afhankelijk van hoe dik je de saus wilt hebben.
  9. Dien op met lekkere verse frietjes.
  10. Smakelijk.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?