use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spare-ribs met Zuid-Afrikaanse marinade en gele rijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spare-ribs met Zuid-Afrikaanse marinade en gele rijst

Spare-ribs met Zuid-Afrikaanse marinade en gele rijst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de spare-ribs:
  • 3 kg varkensribbetjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 50 ml frambozenazijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 40 g tomatenpuree
  • 2 el worcestersaus
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl mosterd
  • 2 el sinaasappeljam
  • Voor de gele rijst:
  • 200 g langkorrelige witte rijst
  • 0.5 tl zout
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 3 el rietsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 75 g rozijnen
  • 15 g Solo
  • 600 ml water

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Begin met de marinade. Pel de knoflookteentjes en de uien en snijd ze fijn. Verhit de Solo vloeibaar in een antikleefpan en fruit er de uien en de knoflook in. Blus met de frambozenazijn. Voeg de tomatenblokjes en -puree toe en roer goed. Voeg ook de cayennepeper, de worcestersaus, de mosterd, de bruine suiker en de sinaasappeljam toe. Breng al roerend aan de kook en draai het vuur lager. Laat nog een twintigtal minuutjes zachtjes pruttelen, mix alles fijn en laat de marinade afkoelen.
  2. Leg de varkensribben in een diepe schaal en overgiet ze met de afgekoelde marinade. Wrijf ze er goed mee in, zodat elk plekje bedekt is. Zet de schaal een tweetal uurtjes afgedekt in de koelkast, zodat de ribbetjes het aroma van de marinade goed kunnen opnemen.
  3. Bereid de gele rijst. Doe de rijst, het zout, de kurkuma, de rietsuiker, het kaneelstokje, de rozijnen, de Solo en het water samen in een steelpan. Breng aan de kook zonder deksel. Als het water begint te koken, draai het vuur dan lager en zet het deksel op de pan. Laat 20 à 25 minuten zachtjes doorkoken, tot de rijst het water geabsorbeerd heeft. Haal de pan van het vuur en roer los met een vork. Verwijder dan het kaneelstokje.
  4. Haal de spare-ribs uit de koelkast en wrijf er de overtollige marinade af. Rooster ze in een tiental minuutjes aan beide zijden gaar op de barbecue. Serveer ze met een royale portie van de gele rijst.
Tip! Borstel de spare-ribs tijdens het bakken eventueel nog in met wat extra marinade, zodat ze mooi glanzend karameliseren.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.