Spaghetti met romige preisaus, spekjes en hazelnoten

Zin in pasta? Van deze spaghetti met een romige preisaus met curry, knapperige spekjes en geroosterde hazelnoten krijg je niet genoeg.

3 (3)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in dunne ringen, was de groenten goed en laat uitlekken. Verhit de Solo Vloeibaar in een ruime braadpan en bak de spekreepjes al omscheppend lichtbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op keukenpapier.
  2. Voeg de helft van de prei aan het bakvet toe en laat al omscheppend iets slinken. Voeg de rest van de prei en de kerriepoeder toe en bak alles al omscheppend ± 3 minuten.
  3. Schenk de bouillon en de Solo Crèmefine Cuisine erbij en breng alles aan de kook. Laat de prei in ± 5 minuten op een laag vuur net gaar stoven.
  4. Kook intussen de spaghetti in water met zout beetgaar. Hak de hazelnoten grof en rooster ze, al omschuddend, in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze uit de pan op keukenpapier.
  5. Serveer de spaghetti met de preisaus. Strooi de spekjes en de hazelnoten erover. Geef de Parmezaanse kaas er apart bij.

Tip

Noten kun je ook heel goed in de oven roosteren. Ze worden dan gelijkmatiger bruin. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de noten uit op een stuk bakpapier en rooster ze in 5-6 minuten lichtbruin. Controleer de noten na 5 minuten roosteren en schep ze een keer om.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?