Recept 55***** (1 stem)

Spaghetti met romige preisaus, spekjes en hazelnoten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta recepten

tijd
25 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in dunne ringen, was de groenten goed en laat uitlekken. Verhit de Solo Vloeibaar in een ruime braadpan en bak de spekreepjes al omscheppend lichtbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op keukenpapier.
  2. Voeg de helft van de prei aan het bakvet toe en laat al omscheppend iets slinken. Voeg de rest van de prei en de kerriepoeder toe en bak alles al omscheppend ± 3 minuten.
  3. Schenk de bouillon en de Solo Crèmefine Cuisine erbij en breng alles aan de kook. Laat de prei in ± 5 minuten op een laag vuur net gaar stoven.
  4. Kook intussen de spaghetti in water met zout beetgaar. Hak de hazelnoten grof en rooster ze, al omschuddend, in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze uit de pan op keukenpapier.
  5. Serveer de spaghetti met de preisaus. Strooi de spekjes en de hazelnoten erover. Geef de Parmezaanse kaas er apart bij.
Tip

Noten kun je ook heel goed in de oven roosteren. Ze worden dan gelijkmatiger bruin. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de noten uit op een stuk bakpapier en rooster ze in 5-6 minuten lichtbruin. Controleer de noten na 5 minuten roosteren en schep ze een keer om.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie