Soesjes gevuld met geitenkaas en balsamicosiroop

10 (10)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Bereid de balsamicosiroop. Doe hiervoor de balsamicoazijn samen met de kristalsuiker in een steelpannetje. Breng al roerend aan de kook, zodat alle suiker oplost. Laat een 20-tal minuten op een zacht vuurtje inkoken tot een dikke stroop.
  3. Maak het soezenbeslag. Breng in een kookpot 250 ml water aan de kook en smelt er de Solo in. Voeg er vervolgens de bloem aan toe en roer met de klopper tot een stevige, gladde massa. Draai het vuur lager en roer met een spatel tot het beslag een bol vormt en loskomt van de bodem. Haal de kookpot van het vuur.
  4. Roer de eieren een voor een onder het beslag.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak met brede spuitmond en spuit bolletjes met een diameter van ongeveer 3 centimeter op het bakpapier (laat even veel ruimte tussen elk soesje, het deeg zet namelijk uit tijdens het bakken). Bak de soesjes in 30 minuten goudgeel.
  6. Laat de soesjes afkoelen op een rooster. Snijd ze middendoor, vul ze op met een koffielepel geitenkaas en sluit ze terug.
  7. Leg de soesjes in een schaaltje en giet de balsamicosiroop erover.

Advertentie

Reacties (5)

Gepost door Solo op 03 januari 2014 om 14u08

Je kan de soesjes inderdaad het best koud serveren. Als je ze niet laat afkoelen worden ze niet lekker krokant. Wil je toch een warm hapje met geitenkaas serveren gebruik dan bladerdeeg.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?