Recept 45**** (3 stemmen)

Snelle Marokkaanse gehaktballetjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gehakt recepten

tijd
40 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de couscous gaar volgens de instructies op de verpakking. Snipper de verse kruiden, de sjalot en de knoflook fijn. Snijd de abrikozen en de dadels in fijne stukjes.
  2. Doe het gehakt, het ei en het paneermeel in een grote kom en voeg de verse kruiden, de sjalot, de knoflook, de gedroogde kruiden, de couscous, de abrikozen, de dadels, de espelettepeper en zout naar smaak toe. Meng alles goed met je handen tot een homogeen geheel.
  3. Rol balletjes van het gehakt van ongeveer 3 cm doorsnede.
  4. Verhit de Solo margarine in een pan en bak er de gehaktballetjes goudbruin en gaar in. Lepel de rode pesto door de hummus en werk af met de 2 soorten sesamzaad. Serveer de Marokkaanse gehaktballetjes met de hummus.
Tip

Deze snelle Marokkaanse gehaktballetjes smaken ook heerlijk als borrelhapje. Of serveer ze bij couscous met gebakken ui, courgette en paprikarepen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie