Snelle Marokkaanse gehaktballetjes
Hou je van gehakt, maar wil je 't eens helemaal anders klaarmaken? Deze Marokkaanse gehakballetjes zijn wat je zoekt. Volg het recept stap-voor-stap in de video.
40 min
Ingrediënten voor 10 personen
- 40 g couscous
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes munt
- 2 takjes koriander
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 2 dadels
- 2 gedroogde abrikozen
- 600 g gemengd gehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 0.5 kl gemalen komijn
- 0.5 kl ras el hanout
- 0.5 kl gemberpoeder
- 1 snuifje espelettepeper
-
1 el Solo margarine
- 1 kl rode pesto
- 200 g hummus
- 1 kl witte sesamzaden
- 1 kl zwarte sesamzaden
Bereidingswijze
- Kook de couscous gaar volgens de instructies op de verpakking. Snipper de verse kruiden, de sjalot en de knoflook fijn. Snijd de abrikozen en de dadels in fijne stukjes.
- Doe het gehakt, het ei en het paneermeel in een grote kom en voeg de verse kruiden, de sjalot, de knoflook, de gedroogde kruiden, de couscous, de abrikozen, de dadels, de espelettepeper en zout naar smaak toe. Meng alles goed met je handen tot een homogeen geheel.
- Rol balletjes van het gehakt van ongeveer 3 cm doorsnede.
- Verhit de Solo margarine in een pan en bak er de gehaktballetjes goudbruin en gaar in. Lepel de rode pesto door de hummus en werk af met de 2 soorten sesamzaad. Serveer de Marokkaanse gehaktballetjes met de hummus.
Tip
Deze snelle Marokkaanse gehaktballetjes smaken ook heerlijk als borrelhapje. Of serveer ze bij couscous met gebakken ui, courgette en paprikarepen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?