Snelle driekoningentaart

Op 6 januari mag een driekoningentaart écht niet ontbreken. Pret verzekerd met deze supersimpele, maar heerlijke taart: wie van jullie vindt de boon?

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op op 200°C.
  2. Laat de Solo zacht worden. Meng de Maïzena Plus met de bloem.
  3. Klop eerst de eieren schuimig met de suikers. Doe er dan citroenrasp en Solo bij en meng er vervolgens de gezeefde Maïzena Plus en bloem door.
  4. Meng voor de vulling, de zachte Solo, suiker, ei, vanille essence, snuf zout en amandelpoeder en rol uit op een stuk bakpapier.
  5. Giet in een ingevette en met Maïzena Plus bestoven taartvorm de helft van het beslag. Bestrooi met 1 eetlepel Maïzena Plus en leg er de plak amandelcrème op, papierkant naar boven. Haal het papier eraf, leg de boon op een willekeurige plek en bestrooi met de tweede lepel Maïzena Plus. Laat de rest van het beslag in de vorm glijden.
  6. Bak af de oven in ongeveer drie kwartier. De taart is gaar als de breinaald die je erin steekt droog uitkomt.

Tip

Om zeker te zijn dat de bodem van je driekoningentaart goed gaart, kan je wat gaatjes prikken in het bladerdeeg.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?