feestelijk
Pepernootcupcakes
Geef score
Kooktijd35 min
Porties

- Cupcakes:
- 100 g bloem
- 100 g Solo Vloeibaar
- 100 g basterdsuiker
- 2 eieren
- 5 g speculaaskruiden (ca. 1 tl)
- Garnering:
- 125 g poedersuiker
- 80 g Solo (kamertemp.)
- 50 g pepernoten
- Extra:
- muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren cupcake-vormpje
- Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
- Zeef de bloem boven een grote kom. Roer de Solo, basterdsuiker, eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot een smeuïg beslag.
- Schep er 50 g pepernoten door.
- Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
- Klop de poedersuiker met de zachte Solo in 8-10 minuten met een mixer of pollepel (pollepel duurt het langst) tot een luchtige crème.
- Verkruimel er 25 g pepernoten boven en schep ze erdoor.
- Schep op elke cupcakeje een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op.
