use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Pepernootcupcakes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Porties
     
    12 porties
recipe image Pepernootcupcakes
  • Cupcakes:
  • 100 g bloem
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 100 g basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 5 g speculaaskruiden (ca. 1 tl)
  • Garnering:
  • 125 g poedersuiker
  • 80 g Solo (kamertemp.)
  • 50 g pepernoten
  • Extra:
  • muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren cupcake-vormpje
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Zeef de bloem boven een grote kom. Roer de Solo, basterdsuiker, eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot een smeuïg beslag.
  3. Schep er 50 g pepernoten door.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  5. Klop de poedersuiker met de zachte Solo in 8-10 minuten met een mixer of pollepel (pollepel duurt het langst) tot een luchtige crème.
  6. Verkruimel er 25 g pepernoten boven en schep ze erdoor.
  7. Schep op elke cupcakeje een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.