Chocolade kerstkoekjes
Met dit chocolade koekjes recept maak je lekkere kerstkoekjes. Zo’n chocolade kerstkoekje met amandel smaakt echt verrukkelijk. Met deze chocolade maantjes met pure chocolade en kleine sterretjes maak je er feestelijk kerstkoekjes van. Lekker bij de koffie en de thee.
Met dit chocolade koekjes recept maak je lekkere kerstkoekjes. Deze feestelijke chocolade maantjes gegarneerd met pure chocolade en kleine sterretjes smaken heerlijk als kerstkoekje bij de koffie en de thee.
Geef score
Voorbereiding

- 225 g bloem
- 150 g Solo Patisserie
- 25 g cacaopoeder
- 80 g poedersuiker
- 150 g gemalen amandelen
- 2 middelgrote eieren
- 50 g pure chocolade gesmolten
- 3 el kleine garneersterretjes (taartdecoratie)
- extra nodig: mixer met garde(s), huishoudfolie, bakplaat, bakpapier
- Doe de bloem in een mengkom en voeg de Solo Patisserie, het cacaopoeder, de poedersuiker en de gemalen amandelen toe. Kneed dit mengsel met de vingers tot een rul deeg.
- Klop de eieren los en voeg de eieren aan het deeg toe. Kneed opnieuw met de vingers. Vorm een balk van het deeg en leg het verpakt in huishoudfolie 4 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor tot 160 °C. Snijd het deeg in plakjes, vorm er halve maantjes van leg ze met enkele centimeters tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 10 - 12 min. in de voorverwarmde oven.
- Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster en versier ze met de gesmolten pure chocolade en de sterretjes. Laat ze smaken!
