Sinterklaas ontbijtbroodjes met speculoospasta

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter. Zet het vuur heel laag. Voeg de melk toe, roer er 3 el speculoospasta door en laat het mengsel lauw worden.
  2. Neem van het vuur en roer de gist erdoor. Doe de bloem en het zout in een grote kom. Giet het speculoosmengsel erbij, meng en kneed tot een stevig deeg dat van de rand van de schaal loskomt.
  3. Kneed het verder op een met bloem bestoven aanrecht tot het deeg soepel en elastisch is (ca. 10 minuten). Laat het deeg gedurende 45 minuten in de met een doek afgedekte schaal op een warme plaats (bv. boven de verwarming) rijzen.
  4. Klop het ei los. Verdeel het gerezen deeg in 4 porties. Scheur van elke portie een stukje ter grootte van een walnootje af. Rol van de grote stukken deeg bolletjes. Leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  5. Rol voor de versiering van de kleine stukjes deeg dunne rolletjes. Maak er sinterklaasfiguurtjes van zoals bijvoorbeeld een pietengezicht of de mijter van sinterklaas en plak ze met wat losgeklopt ei op het deeg. Dek de broodjes af en laat nog 1 uur rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak ze in de hete oven gedurende 10-15 minuten gaar. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een afgesloten trommel of zakje.
  7. Snijd de broodjes aan tafel open en besmeer met margarine en speculoospasta.

Tip

Tip: je kunt de broodjes ‘s ochtends eventueel nog even opwarmen: 5 minuten in een hete oven op 180 °C.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?