use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Sint-jacobsvruchten met bloedworst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Sint-jacobsvruchten met bloedworst

Sint-jacobsvruchten met bloedworst

Met Sint-Jacobsvruchten met bloedworst recept zet je een feestelijk voorgerecht van coquille, bloedworst, appel en een romige wijnsaus op tafel. Een heerlijk kerstgerecht!

Met deze Sint-Jacobsvruchten met bloedworst en appel zet je een feestelijk voorgerecht op tafel. Een heerlijke combinatie van coquilles, bloedworst, fris-zoete appel en een romige wijnsaus. Een verrukkelijk en feestelijk kerstgerecht!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 2 zwarte pensen
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • 500 ml visfumet
  • 100 ml droge witte wijn
  • 300 ml slagroom
  • 2 Granny Smith appels
  • 2 el citroensap
  • 1 steranijs
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 80 g Solo margarine voor Bakken en Braden
  • 1 el olijfolie
  • 8 blaadjes kervel of peterselie voor de garnering
  • Extra nodig: zeef, ronde uitsteekvorm, staafmixer

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de sjalot en de ui. Fruit ze, met de steranijs, aan in een klontje Solo. Voeg de visfumet en de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat nog enkele minuten verder koken. Zeef de saus.
  2. Snijd de appels, snijd ze in plakken van 1,5 cm dikte. Steek er met een uitsteekvorm (even groot als de sint-jacobsvruchten) 12 rondjes uit. Sprenkel er citroensap over.
  3. Dep de coquilles droog met keukenpapier. Snijd de zwarte pens in plakjes van 1 cm (je hebt 12 gelijke plakjes nodig). Bak de coquilles en zwarte pens in 2 pannen aan in wat Solo en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de appelrondjes apart in Solo en strooi er de suiker over.
  4. Mix de saus tot ze wat luchtiger wordt. Lepel een bodempje saus in 4 voorverwarmde borden. Leg er telkens 3 plakjes gebakken zwarte pens in met een gebakken coquille bovenop. Werk af met de appelrondjes, schuin tegen elk torentje en een blaadje groen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.