Sint-jacobsvruchten met bloedworst

6 (6)
45 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de sjalot en de ui. Fruit ze, met de steranijs, aan in een klontje Solo. Voeg de visfumet en de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat nog enkele minuten verder koken. Zeef de saus.
  2. Snijd de appels, snijd ze in plakken van 1,5 cm dikte. Steek er met een uitsteekvorm (even groot als de sint-jacobsvruchten) 12 rondjes uit. Sprenkel er citroensap over.
  3. Dep de coquilles droog met keukenpapier. Snijd de zwarte pens in plakjes van 1 cm (je hebt 12 gelijke plakjes nodig). Bak de coquilles en zwarte pens in 2 pannen aan in wat Solo en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de appelrondjes apart in Solo en strooi er de suiker over.
  4. Mix de saus tot ze wat luchtiger wordt. Lepel een bodempje saus in 4 voorverwarmde borden. Leg er telkens 3 plakjes gebakken zwarte pens in met een gebakken coquille bovenop. Werk af met de appelrondjes, schuin tegen elk torentje en een blaadje groen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Bjorna op 17 december 2017 om 22u07

dit verassend gerecht gaat zeker op de menu staan

Gepost door Solo op 20 december 2017 om 15u22

Top, Bjorna! Laat zeker weten of het gesmaakt heeft! Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?